Esto es Mallorca (Toto je Mallorca)
Novinky
2024-04-03 15:47:25

Esto es Mallorca (Toto je Mallorca)

Prečo dovolenkovať cez Program Vacation? Túto otázku si určite kladú mnohí súčasní členovia (áno, aj tí, ktorí už PV vlastnia), ako aj ľudia, ktorí majú záujem o kúpu tohto programu. No na túto otázku si bude musieť odpovedať každý sám. Ponúkam Vám naše dôvody.

 
 
 
 

Prečo dovolenkovať cez Program Vacation? Túto otázku si určite kladú mnohí súčasní členovia (áno, aj tí, ktorí už PV vlastnia), ako aj ľudia, ktorí majú záujem o kúpu tohto programu. No na túto otázku si bude musieť odpovedať každý sám. Ponúkam Vám naše dôvody.

 
 
 

Keďže sme už dlho neboli pri mori a v Španielsku sa nám vždy páčilo, tak sme sa rozhodli vyhľadať si pobyt cez 7Across práve v tejto krajine. Zo širokej škály ponúk nakoniec padla voľba na Baleárske ostrovy, konkrétne na Mallorku. Obrovskou výhodou je, že na Mallorku lietajú rôzne letecké spoločnosti z mnohých miest sveta. My sme leteli z Budapešti, keďže časy letov nám vyhovovali oveľa viac ako tie z Bratislavy, či Viedne.

 
 
 

Cena dvojtýždňového pobytu (kupovaného v máji na september) pre 6 osôb na Mallorke v rezorte Ona Cala Pí Club bola na Bookingu viac ako 3000€ (V čase nášho pobytu dokonca stúpla na viac ako 4000€ za dva týždne!!!) No pre nás, vlastníkov Programu Vacation, bol rovnaký, 6-miestny apartmán dostupný cez Bonus Week PV za polovicu, teda 1500€, čo je okamžitá úspora cca 1500€ !!! Po prílete na Mallorku, na letisko v Palme nás čakala zhruba kilometrová „túra“ po podpalubnú batožinu. Letisko bolo obrovské, ale značenie nás previedlo celou letiskovou halou bez väčších problémov. Po vyzdvihnutí batožiny sme ihneď zamierili do auto požičovne po vozidlo, ktoré sme si vopred zarezervovali. Kia Stonic - cena za dva týždne bola 350€ aj s plným poistením.

 
 
 

Ubytovanie

 

Rezort bol od letiska vzdialený asi 30km. Apartmán bol ladený v „historickom“ štýle, najmä nábytok, ale to nám v konečnom dôsledku vôbec neprekážalo. Na našom apartmáne internetové pripojenie fungovalo len slabo, no bola možnosť prémiového internetu za príplatok. Rezort mal vlastnú reštauráciu pre svojich hostí, 2 bazény, Jacuzzi, pingpongový stôl ako aj detský kútik. Hneď v blízkosti rezortu sa nachádzalo niekoľko reštaurácií a obchod so zmiešaným tovarom. Najbližším väčším supermarketom, ktorý sme my využívali, bola Mercadona (v Puig de Ros), vzdialená približne 20 kilometrov.

 
 
 

Pláže

 

Na Mallorke sa nachádza množstvo nádherných pláži s jemným bielym pieskom a krištáľovo čistou vodou, akou sa vyznačujú skôr karibské oblasti. Počas nášho pobytu sme navštívili viaceré nádherné pláže. Od najbližšej pláže nás delilo len 140 schodov. Pláž Cala Pí patrí medzi odporúčané pláže, najmä kvôli prostrediu, v ktorom sa nachádza. Je to veľmi fotogenické miesto, keďže ide o zátoku medzi dvoma skalnými výbežkami. My sme navštívili viacero pláži : Na severe je Alcúdia, viac ako 7km dlhá a cca 200m široká pláž, ktorá je turisticky veľmi obľubená, ďalej Magaluf, Playa de Palma, Cala Millor a Es Trenc. Všetky tieto pláže sa určite oplatí navštíviť, avšak pláž Es Trenc je z nich asi najkrajšia. Es Trenc je takmer 3 kilometre dlhá pláž, ktorá sa tiahne chránenou rezerváciou s piesočnými dunami, kde žije niekoľko druhov chránených živočíchov a rastlín. Táto pláž je výnimočná najmä tým, že nie je nijako upravovaná ľuďmi a aj napriek tomu je veľakrát čistejšia ako tie ostatné. Takmer pri každej pláži sa dá zaparkovať zadarmo, či už v priľahlých uličkách, na miestach vyznačených bielou farbou alebo na parkoviskách na to určených. Pri pláži Es Trenc je však parkovanie možné len z jednej strany, časť Ses Salines, kde je stanovený poplatok 8€ na celý deň. Takmer na každej pláži je možný prenájom slamených slnečníkov, ležadiel a rôznych prostriedkov na zážitkové a zábavné aktivity. Samozrejmosťou je aj možnosť posedieť si pri vynikajúcich španielskych vínach (fľaša v supermarkete od 2,50€, v reštaurácií od 12€), čapovanom pivku (3-5€), či rôznych letných drinkoch v plážových Chiringuitach (baroch).

 
 
 

Atrakcie

 

Okrem pláži je na Mallorke množstvo ďalších atrakcii a miest, ktoré sa oplatí vidieť. Veľkým turistickým lákadlom je hlavné mesto Palma, najmä kvôli honosnej Katedrále Panny Márie známej aj pod názvom „la Seu“, odkiaľ je očarujúci výhľad na more. Svoje čaro majú aj úzke uličky v historickom centre Palmy. Ak už sa rozhodnete vycestovať na Mallorku, tak určite nevynechajte jazdu historickým dreveným vláčikom z Palmy do mestečka Sóller (Ferrocarril de Sóller), ktorý odchádza priamo z centra Palmy a po trase do Sólleru prechádza cez rôzne tunely a viadukty a najmä ponúka nádherné výhľady na prírodu Mallorky. Zo Sólleru je ešte možnosť pokračovať ďalej do prístavu Puerto de Sóller historickou drevenou električkou. Kombinovaný lístok vrátane cesty späť stojí síce 32€, no za ten zážitok to určite stojí. Odporúčame aj Dračiu jaskyňu (Cuevas del Drach) na východnom pobreží. V jaskyni je možné vidieť množstvo kvapľov, ktoré sú sformované do zaujímavých tvarov. Rovnako tak sa v jaskyni nachádza aj podzemné jazero, ktoré je najväčším lákadlom. Pri tomto jazere sa nachádza koncertná sieň, kde je možné usadiť až 1000 návštevníkov. Každá prehliadka má v cene zahrnutý minikoncert klasickej hudby, kde po usadení publika priplávajú po jazere osvetlené loďky, na ktorých hudobníci zahrajú niekoľko klasických skladieb. Po tomto koncerte sa živá hudba stratí v tme a každý sa môže zviezť loďkou po tomto jazere k východu. Vstup do jaskyne je spoplatnený sumou 16€ a celá prehliadka trvá zhruba hodinku. Mallorka je okrem iného známa aj dlhoročnou tradíciou výroby perál, ktoré ponúka spoločnosť Majorica. Tá má predajne po celom ostrove, ale továreň sídli v meste Manacor. A práve cestou do Dračích jaskýň sme sa zastavili v Manacore pozrieť a nak

 
 
 

úpiť perly priamo v továrenskej predajni. No to nebolo v Manacore ani zďaleka všetko. Na svoje si tu prídu určite aj fanúšikovia športu a najmä tenisu. Pretože v Manacore sa nachádza aj športovo tenisové centrum Rafaela Nadala, jedného z najlepších tenistov v histórii. Obrovský areál s takmer 50 tenisovými kurtami si môžete pozrieť úplne zadarmo a kto chce, tak za poplatok si môže zájsť aj do múzea Rafaela Nadala. Z tejto akadémie už vyšiel nejeden špičkový tenista a ak sa po areáli prejdete zistite aj prečo. Okrem spomínaných atrakcii je na Mallorke ešte množstvo ďalších a každý si tam určite príde na svoje.

 
 
 

Na záver už len dodám, že ak sa rozhodnete navštíviť Mallorku, tak majte na pamäti, že je to ostrov a práve preto odporúčam vypožičať si auto. Cesta autom zo severu na juh a zo západu na východ trvá autom maximálne hodinku a pol. Na letisku a v jeho blízkosti je množstvo požičovní.

 
 
 

Na Mallorku sa určite ešte vrátime a už teraz sa tešíme na ďalšiu dovolenku prostredníctvom nášho Programu Vacation. Tak čo? Predovolenkujete sa k pasívnym príjmom aj Vy?

 
 
 
 
 

rodina Kračinovská,

 

členovia družstva

Vyber si svoju destináciu